Een burgerlijke maatschap wordt in de praktijk eerder verbonden met roerende goederen, zoals aandelen, beleggingsportefeuilles, vorderingen, kunst, etc. Nochtans biedt een burgerlijke maatschap ook bijzonder veel mogelijkheden voor onroerend goed. Juist omdat deze combinatie minder vertrouwd is, zal Cazimir in verschillende artikelen de mogelijkheden van een burgerlijke maatschap voor onroerend goed toelichten. Stay tuned!
De kans is groot dat u al eens heeft gehoord van de rechtsfiguur van de burgerlijke maatschap. De burgerlijke maatschap is het controlevehikel bij uitstek voor uw roerend vermogen. Aandelen, vorderingen, beleggingsportefeuilles, kunst, ja zelfs oldtimers kunnen worden ingebracht in een burgerlijke maatschap in ruil voor deelbewijzen die dan kunnen worden geschonken. Mits de juiste planning, zorgt u voor een vermindering van de verschuldigde erfbelasting én houdt u tegelijkertijd alle touwtjes in handen tot aan uw overlijden en eventueel zelfs nadien.
Maar wist u dat de burgerlijke maatschap ook een zeer nuttig instrument kan zijn om de controle te behouden over uw onroerend vermogen? Het adagium “onbekend maakt onbemind” lijkt hier wel op zijn plaats. Bij Cazimir gooien we de komende weken alle twijfels en vooroordelen omtrent deze techniek overboord. In een aantal praktische artikelen zullen wij u doorheen de belangrijkste spelregels gidsen, want uit de praktijk blijkt dat er zeer veel fouten worden gemaakt bij de uitwerking van één en ander...
Volgende topics komen onder meer aan bod:
Dit en nog veel meer komt u in de loop van de volgende weken te weten.
Vergeet dus zeker niet onze updates te volgen!